'Le Chevalier des Vosges'

Chambre et Table d'Hôtes en bar in de Vogezen

gite, vogezen, vosges, chambres d hôtes, overnachten in frankrijk, vakantie in frankrijk

Referentienummer: 88 - 0006

 

Contact

Chambre et Table d'hôtes
Le Chevalier des Vosges
Vosges
Hans Timmermans
5 Avenue de la Gare
88540 Bussang

www.lechevalierdesvosges.nl


lechevalierdesvosges@gmail.com


 

......................  

     
                           

 

 

 

Chambre et Table d'Hôtes en bar Le Chevalier des Vosges ligt in het dorpje Bussang, bron van de Moezel, het rustpunt voor de fietser, de wandelaar, de skiër, de natuurliefhebber. Hier vindt u in een schitterende omgeving perfect onderdak: lekker eten en drinken - heerlijk slapen - een mooi ontbijt.

Le Chevalier des Vosges is een middelgroot Chambre et Table d'Hôtes - 'bed&breakfast met avondeten' - waarin ook een volledig café is gevestigd. Met avondeten, overnachting en ontbijt geniet je hier van de drie-in-ééncombinatie. Het voormalige hotelletje heeft zeven slaapkamers verdeeld over de eerste en tweede etage, alle met wc, wastafel en douche. Eén van de kamers heeft drie bedden, een andere kamer is éénpersoons. Er is plaats voor maximaal 14 personen.

Op de begane grond zijn naast de keuken en een grote eetkamer ook een sfeervol café. Een veilige ruimte voor fietsen en ski's is in de kelders gemaakt. Parkeerplaatsen op het pleintje en naast Le Chevalier zijn gemakkelijk. Natuurlijk is er draadloos internet vrij toegankelijk voor gasten. Het avondeten bestaat altijd uit een ambachtelijk drie of vier gangenmenu. Dat gebruiken we samen aan de grote tafel.

Le Chevalier ligt midden in het dorpje Bussang aan het rustige stationsplein, tegenover het vroegere eindstation van de trein uit Remiremont. Het station is jaren geleden gesloten; de laatste 30 kilometer spoor is nu een prachtig fietspad/skeelerpad door het dal van de Moezel.

Direct achter Le Chevalier stroomt de Moezel, waarvan de bron twee kilometer buiten het dorp ligt. Bussang is het hoogste dorp aan de Moezel. Hier ontspringt de rivier, die door de Vogezen langs Luxemburg en Koblenz in Duitsland naar de Rijn stroomt. Bussang ligt tussen 600 - 1200 meter hoogte in de 'Haut Vosges' in het zuiden van het Parc Naturel Régional des Ballons de Vosges. Er is een enorm aantal mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten.

Le Chevalier des Vosges biedt:

- avondmaal
- overnachting
- ontbijt

 

Chambre et Table d'hôtes 'Le Chevalier des Vosges' is een fijn vakantieadres het departement de Vogezen!
 

Op vakantie naar Lotharingen (Lorraine) in Noord-Frankrijk? Overnachten in Frankrijk? Chambres d'Hôtes of Gîte?
Chambre et Table d'hôtes 'Le Chevalier des Vosges' is een fijn vakantieadres in het departement de Vogezen!