Gîte L' Étang des Clefs

Saône-et-Loire

Op vakantie naar Frankrijk? Overnachten in Frankrijk? Vakantiehuis of chambre d'hôte in de Bourgogne?

Referentienummer: 71 - 0006

 

Contact

Gîte L'Étang des ClefsAdres Nederland:

Peter-Paul en Marianne Peters
Voorweg 1 C
2391 AA Hazerswoude-Dorp

www.gedc.eu


info@gedc.eu
.......................

                

 

 

 

‘In de Bourgogne zijn geen toeristen….. daar is iedereen Bourgondiër’. Ontdek de Bourgogne met zijn rijke cultuur, prachtige steden en kastelen, uitstekende wijn en culinaire tradities. U bent van harte welkom in onze gîte “L'Étang des Clefs" in het zuiden van de Bourgogne.

Onze gîte is een voormalig spoorwachtershuisje gebouwd rond 1885. Het ligt in een heuvelachtig landschap op een idyllisch plekje aan een meer met uitzicht op de Mnt. St. Cyr (770m). De trein rijdt er al lang niet meer, waar ooit de rails lag, ligt nu een zandpad. Het vakantiehuisje staat op een kruising van 2 zandwegen, één is voorheen de spoorwegbaan geweest, de ander is een pad dat al in de Middeleeuwen gebruikt werd.

"L'Étang des Clefs" is een goede keuze voor natuurliefhebbers, maar ook voor cultuurminnaars. Bossen, meertjes en weilanden wisselen elkaar af en nodigen je uit tot wandelen, fietsen, mountainbiken of vissen. Pittoreske dorpjes sieren de glooiende heuvels. In de weilanden staan de witte Charolais-koeien op hun gemak te grazen. Het landelijke leven toont verstilde beelden van rust en ruimte, ontspannen en ongedwongen.

In de omgeving kun je kastelen, romaanse kerken en verschillende musea bezichtigen. Er vinden diverse muziekfestivals en culturele manifestaties plaats. Houd je van een goed glas wijn bij een Bourgondische maaltijd? Gastronomen kunnen in deze streek op culinair avontuur om hun vingers bij af te likken. Op brocantemarkten is het gezellig rondneuzen tussen oude spulletjes en in de zomer organiseren veel dorpen hun jaarlijkse dorpsfeesten.

Inrichting: De muur tussen de keuken en woonkamer is doorgebroken, zodat je een ruimere kamer met open keuken krijgt, boven zijn twee slaapkamers. In de aanbouw is een badkamer met douchecabine en wastafel, en een apart toilet. Aangesloten bij Gîtes de France, beoordeeld met 3 ‘aartjes’ (= 3 sterren).

Op vakantie naar Bourgogne in Frankrijk? Heerlijk genieten van een sfeervole gîte? 

Op vakantie naar Bourgogne in Frankrijk? Heerlijk genieten van een sfeervole gîte?
Hierboven vindt u een prachtige gîte in de Bourgogne (Saône-et-Loire!