'Le Vertige'

Chambres d'hôtes en natuurcamping in de Puy de Dôme | Auvergne - Frankrijk

gite, a71, auvergne, frankrijk, wijn, puy de dome, overnachten in frankrijk, vakantie in frankrijk, landelijk, kastelen

Referentienummer: 63 - 0014

Contact

Le Vertige
Chambres d'hôtes & Natuurcamping

Gerda van der Gaag
La Foresterie
63980 Echandelys
Puy de Dome - Auvergne


www.levertige.nl


contact@levertige.nl .......................


                   
  

 

 

 

Le Vertige is een bijzonder charmante, tot chambres d'hotes en natuurcamping verbouwde, boerderij in eén van de mooiste natuurparken van Frankrijk, Parc Livradois-Forez. Dit park vormt een aaneenschakeling van afwisselende landschappen met weiden, glooiende heuvels, schilderachtige authentieke dorpjes, bossen en riviertjes. Een eldorado voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en rustzoekers. De tuin en boomgaard, waar verschillende zithoeken gecreëerd zijn, grenzen direct aan de bossen en velden. Vanaf het terrein heeft u een schitterend uitzicht op het gelaagde landschap met de 'chaine des puys' en de vulkaantop waar de streek zijn naam aan dankt, de Puy de Dome. Le Vertige ligt op 800m lopen van de dorpskern van Echandelys.

Steden als Issoire met zijn bijzondere Romaanse kerk, Ambert met de gezellige weekmarkt en Billom met zijn middeleeuwse straatjes zijn een bezoek waard. Usson, het prachtige vulkaanstadje met een kerkje uit de 12e eeuw, Clermont Ferrand, zijn van lavastenen gebouwde kathedraal. De vulkanen, waar onder de Puy de Dôme. De andere kant op, liggen La Chaise Dieux en Le Puy en Velay. In de zomer zijn er wekelijks rommelmarkten waar u nog bijzondere dingen op de kop kan tikken. Verder zijn er in de omgeving een paar fijne zwemmeren, een avonturenpark en een golfbaan.

Na een uitstapje is het weer genieten van de ongedwongen sfeer en het comfort van Le Vertige. 's Avonds kunt u aanschuiven bij de table d'hôtes die geserveerd wordt op eén van de gezellige terrassen, de retro-hooizolder of in de door de houtkachel verwarmde woonkamer.

Het terrein biedt een vuurplaats, zonneweide met klein zwembad, overdekt terras en batmintonveld. De camping is 2 ha groot en heeft slechts 6 plaatsen en een caravan.Het sanitairgebouw bevindt zich in de oude schuur en is prachtig geconstrueerd met oude materialen.
 
 

Op vakantie naar de Auvergne in Frankrijk? De prachtige natuur van het departement Puy-de-Dome ontdekken?
Le Vertige biedt u fijne 5 gastenkamers en 6 ruime plekken op een fraaie natuurcamping!