'Camping 'La Vieille Ferme'

Heerlijke **** camping in de Franse Alpen | Hautes-Alpes - Frankrijk

overnachten in frankrijk vakantie vieren in frankrijk hautes alpes gite chambre d'hôtes

Referentienummer: 05 - 0004

 

Contact

'Camping 'La Vieille Ferme'
Camping in de Franse Alpen

Elsa & Albert Mulder
05200 Embrun
Hautes-Alpes | Frankrijk


www.campingembrun.com


info@campingembrun.com  ..........................  
 


                 

 

 

 

Camping la vieille ferme in Embrun, het sport ‘Mekka’ van de Franse Alpen.
Gelegen tussen fantastische bergtoppen en aan een snelstromende rivier die vlakbij uitmond in het grootste stuwmeer van Frankrijk, is Embrun de ideale plek om uw favoriete sport te bedrijven. Zeilen, surfen en waterskiën op het vlakke water van het Lac de Serre Ponçon en wildwatervaren of raften op de Durance.

Op de rots massieven in de omgeving kan je heel mooi sportklimmen of een via ferrata beklimmen. De bergen kun je verder ontdekken op de fiets of wandelend. Voor de ATB’er is er meer dan 500 km uitgezette route met onder andere de col de Parpaillon, de op één na zwaarste col in de Alpen. Op de racefiets maken we snel wat meer kilometers en zo liggen er veel uitdagende cols op fietsafstand. Iedere 15 augustus staat het dorp in het teken van de triatlon, de Embrunman. Ten noorden van Embrun opent het natuurparc ‘Les Ecrins’ zijn poorten voor de wandelaar.

Absolute stilte, overweldigende natuur, heerlijke geuren en fantastische uitzichten zijn de beloning voor de zweetdruppels die de wandelaar onderweg heeft achter gelaten. Voor de Nederlandse sport docent Bert Mulder en zijn echtgenote Ilse Bakker (docente Nederlands) de ideale plek om een camping te beginnen. Vanuit camping la vieille ferme organiseren ze fietstochten op drie verschillende niveaus, kun je mee met hardlooptrainingen of kun je ontspannen tijdens een yoga sessie. Regelmatig kun je ook met de campingbazin op ‘randonnee’, waarbij ze je de mooiste plekjes in de omgeving laat zien. Het leukste van dit allles is nog wel dat het altijd gratis is. Dit geldt niet voor de buitensport activiteiten als raften, canyoning en via ferrata, die worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen en kun je boeken bij de receptie.

Camping la vieille ferme biedt met zijn 4 sterren alle comfort dat wenselijk is. Er is altijd een warme douche en de ruime schaduwrijke plaatsen hebben allen elektra aansluiting, WIFI, water en riool. Het sfeervol restaurant ‘Dumoulin’ bedient op het Provençaalse terras onder de walnotenbomen Franse en Italiaanse specialiteiten. In juli en augustus is deze camping een uitgelezen plek voor sportieve gezinnen met oudere kinderen. Op de camping krijgt jeugd ook de aandacht die ze verdienen; jongeren barbecue, bandenrace achter de speedboot, sporttoernooien en nachtspelen.

Om de nachtelijke escapades goed te laten verlopen is er een nachtcoach aanwezig die ook de alcoholconsumptie controleert. In mei, juni en september weten ook veel gepensioneerden Embrun te vinden. De regio staat bekend om zijn mooie weer, met 300 dagen zon per jaar is Embrun toch echt het zonnige sport ‘Mekka’ in de Franse Alpen.


Camping 'La Vieille Ferme' bezit alles voor een fijne en sportieve vakantie in de Franse Alpen! 

Op vakantie naar de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk? Zoekt u een sportieve camping?
****Camping 'La Vieille Ferme' bezit alles voor een fijne en sportieve vakantie in de Franse Alpen!